Το ο Γραφείο Ανθρωπίνων Πόρων του Τμήματος  Διοικητικής Υποστήριξης της Θεσσαλονίκης, του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.), έχει έδρα την πανεπιστημιούπολη της Θέρμης. Υποστηρίζει τις διαδικασίες επιλογής προσωπικού, τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος απασχόλησης προσωπικού, την κατάρτιση συμβάσεων, για όλα τα έργα που διαχειρίζεται ο Ε.Λ.Κ.Ε./Δι.Πα.Ε. στο σύνολο των εγκαταστάσεών του.

0
Προσκλήσεις απασχόλησης προσωπικού
0
Προσκλήσεις / θέση εργασίας
0
Συμβάσεις που συνάφθηκαν
0
Συμβάσεις / θέση εργασίας

Έτος Αναφοράς: 2023

Αρμοδιότητες

  • Έλεγχος και διενέργεια των διαδικασιών για την επιλογή προσωπικού (έλεγχος προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 243 και 244 του ν. 4957/2022 και της ισχύουσας νομοθεσίας κ.λπ. και των προσκλήσεων που διενεργούνται στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προγραμμάτων ΕΣΠΑ) που πρόκειται να απασχοληθεί στα έργα/προγράμματα που διαχειρίζεται ο Ε.Λ.Κ.Ε. /Δι.Πα.Ε.

  • Έλεγχος της νομιμότητας των συμβάσεων απασχόλησης προσωπικού, και εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για την εκτέλεσή τους.

  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (νομικών, διοικητικών κ.λπ.) σε συνεργασία με τη Μονάδα Νομικής Υποστήριξης του Ε.Λ.Κ.Ε. /Δι.ΠΑ.Ε. στους Επιστημονικούς Υπευθύνους σε θέματα επιλογής και απασχόλησης προσωπικού στο πλαίσιο των έργων/προγραμμάτων που διαχειρίζεται ο Ε.Λ.Κ.Ε. /Δι.ΠΑ.Ε.

  • Επικαιροποίηση των διαδικασιών, των εντύπων και εγγράφων που διαχειρίζεται το Γραφείο, των οδηγιών εργασίας και των συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων που αφορούν το αντικείμενο του Γραφείου.

  • Διεκπεραίωση διαδικασιών για τη σύναψη συμβάσεων πρόσθετου επιστημονικού, διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού στο πλαίσιο των έργων/προγραμμάτων που διαχειρίζεται ο Ε.Λ.Κ.Ε. /Δι.Πα.Ε.

  • Σύνταξη και παρακολούθηση των συμβάσεων πρόσθετης απασχόλησης Ι.Δ.Ο.Χ. και ανάθεσης έργου.

  • Τήρηση Μητρώου των φυσικών προσώπων που αμείβονται, με οποιαδήποτε συμβατική σχέση, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Ε.Λ.Κ.Ε./ Δι.Πα.Ε.

  • Διεκπεραίωση των διαδικασιών προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση ειδικού προσωπικού για τη στελέχωση της Μ.Ο.Δ.Υ. και των προγραμμάτων.

  • Κάθε άλλη σχετική ή συναφής αρμοδιότητα προς τα ανωτέρω.

Δείκτες Τμήματος

  • Προσκλήσεις απασχόλησης προσωπικού: 141

  • Προσκλήσεις / θέση εργασίας: 70,5

  • Συμβάσεις που συνάφθηκαν: 4.174

  • Συμβάσεις / θέση εργασίας: 1.391

Πηγή: Πρακτικά Ανασκόπησης Ετήσιας Επιθεώρησης ISO 9001: 2015, Ιούνιος 2024.

Υπηρεσίες Τμήματος

Οι τυποποιημένες  υπηρεσίες του Τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων και Διασφάλισης Ποιότητας του Ε.Λ.Κ.Ε./Δι.Πα.Ε. σύμφωνα με το πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO 9001: 2015.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Το Γρ. Ανθρωπίνων Πόρων σε συνεργασία με τον/την ενδιαφερόμενο/η Επιστημονικό/-ή Υπεύθυνο/-η διαχειρίζεται τη διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την επιλογή πρόσθετου (εκτός Δι.Πα.Ε.) επιστημονικού, διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού προς απασχόληση στα έργα / προγράμματα που υλοποιούνται από τον ΕΛΚΕ/ Δι.Πα.Ε.

Στόχος η διασφάλιση της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης όλων των υποψηφίων.

Σύναψη συμβάσεων προσωπικού

Το Γρ. Ανθρωπίνων Πόρων καθοδηγεί τον/την Ε.Υ. και τον/την ανάδοχο/η στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύναψη συμβάσεων με το επιστημονικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό το οποίο απασχολείται στα έργα / προγράμματα του ΕΛΚΕ/ Δι.Πα.Ε. Οι συμβάσεις διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες:
1. Συμβάσεις πρόσθετης απασχόλησης.
2. Συμβάσεις ανάθεσης έργου / Συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Προαπαιτούμενη η υποβολή ονομαστικής κατάστασης και έγκρισής της από την Επιτροπή Ερευνών.

Προσωπικό Τμήματος

Κουτσαυτάκης Γεώργιος
Κουτσαυτάκης Γεώργιος
Πέντση Ελένη
Πέντση Ελένη